ПРОДУКТИ
Зелен фасул 600 г,олио 100 г,лук 100 г,ориз 80 г,картофи 800 г,домати 300 г,яйца 2,прясно мляко 200 г,магданоз 20 г,черен и червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Фасулът се очиства и се задушава в мазнина и малко вода до омекване.Лукът и оризът се изпържват ,прибавя се част от доматите ,солта червеният пипер,нарязаният магданоз и се разбърква .Налива се малко вода и се вари.В намазана тавичка се разстила половината задушен фасул,върху него се слага свареният ориз и отгоре останалият зелен фасул,върху който се нареждат филийки червени домати.Пече се във фурна .Залива се с разбити яйца и мляко и наново се пече до зачервяване.Мусаката може да се приготви с пържени или сварени картофи вместо ориз.Същото ястие може да се приготвя и от консерва -стерилизиран зелен фасул.
Зелен фасул 600 г,олио 100 г,лук 100 г,ориз 80 г,картофи 800 г,домати 300 г,яйца 2,прясно мляко 200 г,магданоз 20 г,черен и червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Фасулът се очиства и се задушава в мазнина и малко вода до омекване.Лукът и оризът се изпържват ,прибавя се част от доматите ,солта червеният пипер,нарязаният магданоз и се разбърква .Налива се малко вода и се вари.В намазана тавичка се разстила половината задушен фасул,върху него се слага свареният ориз и отгоре останалият зелен фасул,върху който се нареждат филийки червени домати.Пече се във фурна .Залива се с разбити яйца и мляко и наново се пече до зачервяване.Мусаката може да се приготви с пържени или сварени картофи вместо ориз.Същото ястие може да се приготвя и от консерва -стерилизиран зелен фасул.
Коментари
Публикуване на коментар