СУПА ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти: тиквички 400 г ,олио 40 г ,главички зелен лук 3-4,ориз 30 г,кисело мляко 100 г,яйца 1 ,копър,червен пипер и сол.
Приготвяне:Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото.Прибавя се червения пипер и се разтрива добре.Залива се с 5 чаши гореща вода .Щом заври се пускат тиквичките предварително остъргани от кората и нарязани на кубчета,и оризът и се посолява.Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко.Поднася се поръсена със ситно нарязан копър.
СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ
Продукти:1/2 кг млад зелен фасул,1 глава кромид лук,2 средно големи домата,сол,магданоз,2 листенца от кервиз.
Приготвяне:Ситно нарязания лук се залива с 4 чаени чаши студена вода и се вари на тих огън.Прибавя се нарязания на парчета зелен фасул и се вари около 20 минути.Прибавят се обелените и ситно нарязани домати .Супата се вари още 15 мин ,посолява се и се маха от огъня.Преди поднасянето се наръсва със ситно нарязаните магданоз и кервиз.
КРЕМ СУПА ОТ ЗЕЛЕН ГРАХ
Продукти:пресен зелен грах 550 г,моркови 40 г,лук 40 г,брашно 40 г,прясно масло 40 г,яйца 1,прясно мляко 200 г,сол.
Приготвяне:Морковите и лукът се почистват и нарязват на филийки.Заедно с почистения грах се заливат с подсолена вода и се варят в захлупена тенджера.Сварения зеленчук се пасира.Прибавя се запърженото брашно,разрежда се с горещо прясно мляко и се застройва с яйце.Прибавя се прясното масло.Поднася се със пържени кубчета от хляб.
СУПА ОТ КАРТОФИ
Продукти:картофи 500 г,целина 40 г,моркови 40 г,лук 60 г,олио 40 г,домати 100 г,кисело мляко 20 г,яйца 3,червен пипер,магданоз,оцет и сол.
Приготвяне:Нарязани на дребно морковите ,лукът и целината се задушават леко в олио.Прибавя се червения пипер и се заливат с гореща вода.Щом заври се пускат картофите нарязани на кубчета и се посолява.Малко преди сваряването на супата се слагат доматите нарязани на дребно.Когато зеленчуците са напълно омекнали супата е готова.Застройва се с разбити яйца и кисело мляко и се поръсва с нарязан магданоз.
Продукти: тиквички 400 г ,олио 40 г ,главички зелен лук 3-4,ориз 30 г,кисело мляко 100 г,яйца 1 ,копър,червен пипер и сол.
Приготвяне:Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото.Прибавя се червения пипер и се разтрива добре.Залива се с 5 чаши гореща вода .Щом заври се пускат тиквичките предварително остъргани от кората и нарязани на кубчета,и оризът и се посолява.Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко.Поднася се поръсена със ситно нарязан копър.
СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ
Продукти:1/2 кг млад зелен фасул,1 глава кромид лук,2 средно големи домата,сол,магданоз,2 листенца от кервиз.
Приготвяне:Ситно нарязания лук се залива с 4 чаени чаши студена вода и се вари на тих огън.Прибавя се нарязания на парчета зелен фасул и се вари около 20 минути.Прибавят се обелените и ситно нарязани домати .Супата се вари още 15 мин ,посолява се и се маха от огъня.Преди поднасянето се наръсва със ситно нарязаните магданоз и кервиз.
КРЕМ СУПА ОТ ЗЕЛЕН ГРАХ
Продукти:пресен зелен грах 550 г,моркови 40 г,лук 40 г,брашно 40 г,прясно масло 40 г,яйца 1,прясно мляко 200 г,сол.
Приготвяне:Морковите и лукът се почистват и нарязват на филийки.Заедно с почистения грах се заливат с подсолена вода и се варят в захлупена тенджера.Сварения зеленчук се пасира.Прибавя се запърженото брашно,разрежда се с горещо прясно мляко и се застройва с яйце.Прибавя се прясното масло.Поднася се със пържени кубчета от хляб.
СУПА ОТ КАРТОФИ
Продукти:картофи 500 г,целина 40 г,моркови 40 г,лук 60 г,олио 40 г,домати 100 г,кисело мляко 20 г,яйца 3,червен пипер,магданоз,оцет и сол.
Приготвяне:Нарязани на дребно морковите ,лукът и целината се задушават леко в олио.Прибавя се червения пипер и се заливат с гореща вода.Щом заври се пускат картофите нарязани на кубчета и се посолява.Малко преди сваряването на супата се слагат доматите нарязани на дребно.Когато зеленчуците са напълно омекнали супата е готова.Застройва се с разбити яйца и кисело мляко и се поръсва с нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар