Днес майка ми минала през градския пазар и купила домати.За обяда направи една салатка пръсти да си оближеш.Да ама не ,още на първата хапка усетих един неприятен вкус на лекарство и естествено хвърлихме салатата в кошчето.По медиите контролните органи си правят само пиар акции и ни убеждават, че всичко е под контрол,а действителността е тази- зеленчуци пълни с химикали. Тази пролет беше студено и узряването на плодовете и зеленчуците закъсня.Поради тази причина производителите ,за да хванат по висока цена ги пръскат с препарати за принудително узряване,и изглежда не спазват карантинния срок на препаратите. Купувача разбира ,че продукта е негоден за ядене ,след като го купи и опита.За това един съвет от мен ,опитвайте .В другите държави продавача гони клиента да му опита стоката. И накрая ето я салатката преди да я хвърля в кошчето.
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Коментари
Публикуване на коментар