Една вкусна рецепта от старото тефтерче за рецепти на мама Мари.
ПРОДУКТИ
Картофи 450g,зелен грах 200g, прясно или кисело 100g,ориз 60g,
моркови 60g,яйца 1,олио 80g,брашно 50g,прясно мляко 250g,
черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите и целината се нарязват на дребни кубчета и се задушават
в олио и малко вода.Когато поомекнат,прибавя се зелето нарязано на
дребно ,и задушаването продължава до пълното им омекване .
Грахът и оризът се сваряват поотделно .
Картофите се сваряват,обелват се и след ,като изстинат се настъргват
на едро.Така подготвените продукти се смесват.Прибавят се черния
пипер,солта и малко сос бешамел,приготвен от изпържено брашно,
прясно мляко и жълтъци.Сместа се разбърква.С дълбока разливна
лъжица се правят топки и се изсипват в намазана тавичка.
Всяка топка се полива с бешамелов сос и се запича на фурна.
Поднася се със салата от пресни зеленчуци.
ПРОДУКТИ
Картофи 450g,зелен грах 200g, прясно или кисело 100g,ориз 60g,
моркови 60g,яйца 1,олио 80g,брашно 50g,прясно мляко 250g,
черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите и целината се нарязват на дребни кубчета и се задушават
в олио и малко вода.Когато поомекнат,прибавя се зелето нарязано на
дребно ,и задушаването продължава до пълното им омекване .
Грахът и оризът се сваряват поотделно .
Картофите се сваряват,обелват се и след ,като изстинат се настъргват
на едро.Така подготвените продукти се смесват.Прибавят се черния
пипер,солта и малко сос бешамел,приготвен от изпържено брашно,
прясно мляко и жълтъци.Сместа се разбърква.С дълбока разливна
лъжица се правят топки и се изсипват в намазана тавичка.
Всяка топка се полива с бешамелов сос и се запича на фурна.
Поднася се със салата от пресни зеленчуци.
Коментари
Публикуване на коментар