Пропускане към основното съдържание

Националната литературна награда „Милош Зяпков”

Кой е Милош Зяпков?

Милош Зяпков е български поет, сатирик и анархист.
Умира на 50 години при неизяснени обстоятелства.
Ето какво пише за него неговия брат Костадин Зяпков.-
"Милош Зяпков,моят брат"
източник:http://liternet.bg


Крайният срок за участие в конкурса на името на Милош Зяпков е 30 март
Общество
Кметът на Община Ракитово Емилия Еленкова отправи покана  към Литературните сдружения, дружества,съюзи, издателските къщи,вестници, списания, елекронни медии,писатели, които не членуват в съюзи, да направят предложение за присъждане Националната литературна награда „Милош Зяпков” на автори чиито книги познават или са издали през 2010 година, както и за участие в Конкурса.
Предлагаме на вашето внимание целия текст на поканата:

Уважаеми господа, 

Община Ракитово за трети път ще проведе конкурс за Националната литературна награда „Милош Зяпков”. Съучредители на Наградата са Съюзът на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружението на писателите в гр. Пазарджик.
Националната литературна награда „Милош Зяпков” се присъжда за поезия,  хумор и сатира, проза – късите форми(разкази, есета), тъй като той е творил в тези жанрове.
Тази година Наградата ще се присъди за издадена  през 2010 година книга. Присъждането й ще се определи от петчленно жури.
Награденият автор получава грамота, плакет и парична сума от 1000 евро.
Националната литературна награда се съпътства от Конкурс на името на Милош Зяпков, който се обявява между автори от Пазарджишка област в следните раздели:
сряда, март 09 @ 09:12:43 EET (Цялата статия... | ) от pamedia

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни

Дървена кабелна макара за маса - мебелни идеи

Вероятно сте ги виждали много пъти и може би сте си мислели, че те изглеждат странно и недодялано, но все пак макарите за кабела могат да бъдат открити най-вече в  търговци на едро, предприемачи, или дори на Ebay. Те лесно могат да бъдат рециклирани или променяно тяхното предназначение. Ако имате нужда от градинска дървена маса, можете да я направите от палети или можете да помислите за по-прост начин, чрез използване на кабелната макара. Както  палетите, така и кабелни макари биха могли да се използват като масички за кафе в задния двор или странични маси за употреба на закрито. Вижте тези страхотни дървени идеи за използване на кабелната макара за маса и други дървени мебели за градината!