ПРОДУКТИ
Лук 400g,едри главички арпаджик 400g,олио 80g,целина 60g,
моркови 40g ,червени домати 160g,вино 50g,чесън 20g,
червен и черен пипер,магданоз,сол,дафинов лист.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът,морковите и целина се нарязват на дребно и се задушават
докато омекнат.Прибавят се нарязаните на дребно червени домати,
солта,червеният пипер,дафиновия лист и черния пипер на зърна.
Налива се виното и водата.Яхнията се вари на тих огън или се
запича на фурна в добре затворен съд.
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Лук 400g,едри главички арпаджик 400g,олио 80g,целина 60g,
моркови 40g ,червени домати 160g,вино 50g,чесън 20g,
червен и черен пипер,магданоз,сол,дафинов лист.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът,морковите и целина се нарязват на дребно и се задушават
докато омекнат.Прибавят се нарязаните на дребно червени домати,
солта,червеният пипер,дафиновия лист и черния пипер на зърна.
Налива се виното и водата.Яхнията се вари на тих огън или се
запича на фурна в добре затворен съд.
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар