ПРОДУКТИ
500g агнешка кайма,1/2 кафена чаша ориз,лападови листа с дръжките,
сол,черен пипер,джоджен,2 супени лъжици топено масло,1/2 лимон.
ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме каймата с ориза,слагаме 1/2 кафена чаша топла вода,за да не
се сбие месото ,подправяме със сол,черен пипер,джоджен и нарязаните
на ситно дръжки от лапада.Лападовите листа запазени цели потапяме
леко в плитък съд с вряла вода,но само няколко минути.Отцеждаме ги
и от всяко листо увиваме сармичка,която не трябва да е много голяма.
Готовите сармички нареждаме една до друга на дъното на тенджерата,
като под тях слагаме няколко цели лападови листа,за да не загорят
сармите.Най отгоре също поставяме няколко листа.Заливаме с
разтопеното масло,наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и оставяме на тих
огън,докато оризът уври и сармите останат на масло.
Сервираме ги с резенче лимон.
500g агнешка кайма,1/2 кафена чаша ориз,лападови листа с дръжките,
сол,черен пипер,джоджен,2 супени лъжици топено масло,1/2 лимон.
ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме каймата с ориза,слагаме 1/2 кафена чаша топла вода,за да не
се сбие месото ,подправяме със сол,черен пипер,джоджен и нарязаните
на ситно дръжки от лапада.Лападовите листа запазени цели потапяме
леко в плитък съд с вряла вода,но само няколко минути.Отцеждаме ги
и от всяко листо увиваме сармичка,която не трябва да е много голяма.
Готовите сармички нареждаме една до друга на дъното на тенджерата,
като под тях слагаме няколко цели лападови листа,за да не загорят
сармите.Най отгоре също поставяме няколко листа.Заливаме с
разтопеното масло,наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и оставяме на тих
огън,докато оризът уври и сармите останат на масло.
Сервираме ги с резенче лимон.
Коментари
Публикуване на коментар