ПРОДУКТИ
500g картофи,3-4 моркова,1/2 глава кервиз,150g зелен фасул,
150g грах,1 малък патладжан,150g бамя,5-6 чушки,4-5 домата,
2 глави кромид лук,2 тиквички,червен пипер,олио,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Ситно нарязаните лук,моркови и кервиз се задушават с 3 с.л.
олио и щипка сол,като през време на задушаването се прибавя
2-3 лъжици гореща вода.Като омекнат се прибавят фасулът,
грахът,нарязаните на кубчета тиквички и бамята и се задушават
още 20 минути,като се долива малко гореща вода.Посоляват се.
Чушките се изпичат ,обелват се,почистват се от семената,нарязват
се и се прибавят към сместа(когато тя е отстранена от огъня).
Зеленчуковата смес се изсипва в гювеч.Обеления патладжан се
нарязва на кубчета ,посолява се и след десетина се изстисква от
горчивия сок,след което се прибавя към зеленчуците.
Върху изравнените зеленчуци се нареждат филии от доматите,
наръсват се със сол и червен пипер и се поливат с олио.Картофите
се обелват ,нарязват се на филии ,посоляват се,нареждат се върху
доматите и се поливат с олио.По желание може да се добавят 1-2
люти чушки.След изпичането гювечът може да се залее с 2-3
разбити яйца и да се допече до стягане на яйцата.
Поднася се с кисело мляко и салата от домати.
500g картофи,3-4 моркова,1/2 глава кервиз,150g зелен фасул,
150g грах,1 малък патладжан,150g бамя,5-6 чушки,4-5 домата,
2 глави кромид лук,2 тиквички,червен пипер,олио,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Ситно нарязаните лук,моркови и кервиз се задушават с 3 с.л.
олио и щипка сол,като през време на задушаването се прибавя
2-3 лъжици гореща вода.Като омекнат се прибавят фасулът,
грахът,нарязаните на кубчета тиквички и бамята и се задушават
още 20 минути,като се долива малко гореща вода.Посоляват се.
Чушките се изпичат ,обелват се,почистват се от семената,нарязват
се и се прибавят към сместа(когато тя е отстранена от огъня).
Зеленчуковата смес се изсипва в гювеч.Обеления патладжан се
нарязва на кубчета ,посолява се и след десетина се изстисква от
горчивия сок,след което се прибавя към зеленчуците.
Върху изравнените зеленчуци се нареждат филии от доматите,
наръсват се със сол и червен пипер и се поливат с олио.Картофите
се обелват ,нарязват се на филии ,посоляват се,нареждат се върху
доматите и се поливат с олио.По желание може да се добавят 1-2
люти чушки.След изпичането гювечът може да се залее с 2-3
разбити яйца и да се допече до стягане на яйцата.
Поднася се с кисело мляко и салата от домати.
Коментари
Публикуване на коментар