Арменска рецепта.
ПРОДУКТИ
1 средно голямо пиле ,5-6 едри глави кромид лук,1/2 ч.л. канела,
смлян черен пипер,сол,олио за намазване на пилето.
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистения и нарязан на кръгчета лук се намачква добре заедно с подправките.Пилето се измива ,посолява се от вътрешната страна и се напълва с лука.Зашива се откъм корема и врата.Намазва се обилно с олио,завива се във фолио и се пече в тавичка.Малко преди да е напълно готово пилето се отвива и се пече до зачервяване.
Поднася се топло.
ПРОДУКТИ
1 средно голямо пиле ,5-6 едри глави кромид лук,1/2 ч.л. канела,
смлян черен пипер,сол,олио за намазване на пилето.
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистения и нарязан на кръгчета лук се намачква добре заедно с подправките.Пилето се измива ,посолява се от вътрешната страна и се напълва с лука.Зашива се откъм корема и врата.Намазва се обилно с олио,завива се във фолио и се пече в тавичка.Малко преди да е напълно готово пилето се отвива и се пече до зачервяване.
Поднася се топло.
Коментари
Публикуване на коментар