ПРОДУКТИ
800g картофи,500g месести червени чушки,3 с.л. настъргано сирене,
2 глави кромид лук,1 ч.л. доматено пюре,3 яйца,30g краве масло,
3 с.л. олио,1/2 ч.ч. прясно мляко,4 с.л. галета,2 с.л. брашно,1/2 китка
магданоз,сол,черен пипер,1 лютива чушка.
ПРИГОТВЯНЕ
Рецептата е за 4 порции.
800g картофи,500g месести червени чушки,3 с.л. настъргано сирене,
2 глави кромид лук,1 ч.л. доматено пюре,3 яйца,30g краве масло,
3 с.л. олио,1/2 ч.ч. прясно мляко,4 с.л. галета,2 с.л. брашно,1/2 китка
магданоз,сол,черен пипер,1 лютива чушка.
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и се сваряват в малко количество подсолена вода,
отцеждат се и се смачкват с вилица докато са топли.Смесват се с половината
масло,1 яйце,1-2 с.л. мляко и 1 с.п. брашно.
Чушките се изпичат ,обелват се ,почистват се от семето и се нарязват на парчета,
след което заедно със ситно нарязания лук се задушават в олиото,докато останат
на мазнина.Прибавят се доматеното пюре,1 яйце,сиренето,2 с.п. галета,магданозът,
черен пипер,лютивата чушка и сол на вкус.
Картофената смес се разстила на кора върху навлажнена кърпа и се наръсва с галета.
Върху нея се разстила плънката с чушки.Оформя се руло,което се слага в
намазана с олио и наръсена с галета кексова форма,залива се с яйцето разбито
с млякото,малко брашно и сол и се наръсва останалата галета и парченца
краве масло.
Рулото се пече в умерена фурна 20-25 минути.След като изстине до стайна
температура ,се нарязва на по дебели филии с остър нож навлажнен с топла вода.
Поднася се със сос по избор и варен ориз.
Коментари
Публикуване на коментар