Пропускане към основното съдържание

РУЛО С ПЛЪНКА ОТ ЧУШКИ

                  ПРОДУКТИ

800g картофи,500g месести червени чушки,3 с.л. настъргано сирене,
2 глави кромид лук,1 ч.л. доматено пюре,3 яйца,30g краве масло,
3 с.л. олио,1/2 ч.ч. прясно мляко,4 с.л. галета,2 с.л. брашно,1/2 китка
магданоз,сол,черен пипер,1 лютива чушка.


                ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се обелват и се сваряват в малко количество подсолена вода,
отцеждат се и се смачкват с вилица докато са топли.Смесват се с половината 
масло,1 яйце,1-2 с.л. мляко и 1 с.п. брашно.
Чушките се изпичат ,обелват се ,почистват се от семето и се нарязват на парчета,
след което заедно със ситно нарязания лук се задушават в олиото,докато останат 
на мазнина.Прибавят се доматеното пюре,1 яйце,сиренето,2 с.п. галета,магданозът,
черен пипер,лютивата чушка и сол на вкус.
Картофената смес се разстила на кора върху навлажнена кърпа и се наръсва с галета.
Върху нея се разстила плънката с чушки.Оформя се руло,което се слага в 
намазана с олио и наръсена с галета кексова форма,залива се с яйцето разбито
 с млякото,малко брашно и сол и се наръсва останалата галета и парченца
 краве масло.
Рулото се пече в умерена фурна 20-25 минути.След като изстине до стайна
 температура ,се нарязва на по дебели филии с остър нож навлажнен с топла вода.
Поднася се със сос по избор и варен ориз.

Рецептата е за 4 порции.

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни