ПРОДУКТИ
1 кг овче месо,2 глави кромид лук,1 чаена чаша олио,400 g картофи.
300 г тиквички,400 g зелен фасул,200 g патладжани,250 g чушки,200g бамя,
1 връзка магданоз,2 ч. л. червен пипер,сол,черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете овчето месо на парчета. Посолете го и го поръсете с черен пипер. Сложете го да ври с нарязания кромид лук в малко вода. След като се изпари водата, прибавете мазнината. Задушете месото докато омекне, след което го прехвърлете пръстен съд. Прибавете обелените и нарязани на колелца картофи, нарязаните на филийки тиквички, предварително нарязан и задушен зеления фасул, нарязаните на кубчета патладжани, чушките, нарязани на ситно, и бамята. Поръсете всички продукти със ситно нарязан магданоз, червен пипер, сол и разбъркайте добре. Печете гювеча в умерена фурна. По желание можете да го залеете с 4 добре разбити яйца преди да го извадите от фурната. В този случай заливката се пече докато се зачерви.
Гювечът се поднася в пръстения съд, в който е печен.
1 кг овче месо,2 глави кромид лук,1 чаена чаша олио,400 g картофи.
300 г тиквички,400 g зелен фасул,200 g патладжани,250 g чушки,200g бамя,
1 връзка магданоз,2 ч. л. червен пипер,сол,черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете овчето месо на парчета. Посолете го и го поръсете с черен пипер. Сложете го да ври с нарязания кромид лук в малко вода. След като се изпари водата, прибавете мазнината. Задушете месото докато омекне, след което го прехвърлете пръстен съд. Прибавете обелените и нарязани на колелца картофи, нарязаните на филийки тиквички, предварително нарязан и задушен зеления фасул, нарязаните на кубчета патладжани, чушките, нарязани на ситно, и бамята. Поръсете всички продукти със ситно нарязан магданоз, червен пипер, сол и разбъркайте добре. Печете гювеча в умерена фурна. По желание можете да го залеете с 4 добре разбити яйца преди да го извадите от фурната. В този случай заливката се пече докато се зачерви.
Гювечът се поднася в пръстения съд, в който е печен.
Коментари
Публикуване на коментар