ПРОДУКТИ
1 чаена чаша ориз,500g спанак,100g сирене,1глава кромид лук,40g краве масло,
2 яйца,сол,черен пипер,1 чаена чаша прясно мляко.
ПРИГОТВЯНЕ
Спанакът се измива ,нарязва на тънки ивици,посолява се и се изстисква.
Оризът се запържва до прозрачност в половината от маслото заедно със
ситно нарязания лук ,посолява се и се наръсва с черен пипер.Разделя се
на две равни части.Едната част се разстила на дъното на малка ,намазана
с мазнина тавичка,изравнява се и се покрива със спанака върху ,който се
наръсва надробеното сирене.Покрива се с останалия с останалия ориз и
тук-там се слагат парченца от останалото масло.Мусаката се залива с 2 1/2
чаени чаши гореща вода и се слага в умерено загряна фурна за 30 минути.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и щипка сол и с тях се залива мусаката.
Пече се още десетина минути.
Поднася се с кисело мляко.
1 чаена чаша ориз,500g спанак,100g сирене,1глава кромид лук,40g краве масло,
2 яйца,сол,черен пипер,1 чаена чаша прясно мляко.
ПРИГОТВЯНЕ
Спанакът се измива ,нарязва на тънки ивици,посолява се и се изстисква.
Оризът се запържва до прозрачност в половината от маслото заедно със
ситно нарязания лук ,посолява се и се наръсва с черен пипер.Разделя се
на две равни части.Едната част се разстила на дъното на малка ,намазана
с мазнина тавичка,изравнява се и се покрива със спанака върху ,който се
наръсва надробеното сирене.Покрива се с останалия с останалия ориз и
тук-там се слагат парченца от останалото масло.Мусаката се залива с 2 1/2
чаени чаши гореща вода и се слага в умерено загряна фурна за 30 минути.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и щипка сол и с тях се залива мусаката.
Пече се още десетина минути.
Поднася се с кисело мляко.
Коментари
Публикуване на коментар