Вкусна рецепта от мама Мари.
ПРОДУКТИ
1 тарелка гъби 300g.1 тарелки пилешки крилца 500g,2-3 моркова,
1 връзка магданоз,малко пресен копър или джоджен,3 с.п. олио,
2 малки връзки зелен кромид,1 ч.л. червен пипер,сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистваме гъбите,морковите и зеления кромид.Нарязваме ги на
ситни кубчета.Заливаме гъбите и морковите с две чаши топла вода,
2-3 с.п. олио и сваряваме.След това прибавяме нарязания зелен
кромид,магданоза и червения пипер,измитите пилешки крилца
и още 2-3 чаши топла вода.Тази смес се вари докато се свари месото.
След това се слагат подправките на вкус и 3-4 с.л. разбито в топла
вода брашно.Ври 5 минути и се маха от огъня.
Всичко това се задушава без да се запържва.
Поднася се топло.
ПРОДУКТИ
1 тарелка гъби 300g.1 тарелки пилешки крилца 500g,2-3 моркова,
1 връзка магданоз,малко пресен копър или джоджен,3 с.п. олио,
2 малки връзки зелен кромид,1 ч.л. червен пипер,сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистваме гъбите,морковите и зеления кромид.Нарязваме ги на
ситни кубчета.Заливаме гъбите и морковите с две чаши топла вода,
2-3 с.п. олио и сваряваме.След това прибавяме нарязания зелен
кромид,магданоза и червения пипер,измитите пилешки крилца
и още 2-3 чаши топла вода.Тази смес се вари докато се свари месото.
След това се слагат подправките на вкус и 3-4 с.л. разбито в топла
вода брашно.Ври 5 минути и се маха от огъня.
Всичко това се задушава без да се запържва.
Поднася се топло.
Коментари
Публикуване на коментар