ПРОДУКТИ
1 пиле около 800g,олио,1-2 глави лук,2супени лъжици брашно,
1 чаена лъжица червен пипер,сол,2 глави чесън,2 дафинови листа,
1 буркан консервирани червени домати.
ПРИГОТВЯНЕ
В олиото задушаваме нарязания на дребно лук.Поръсваме с брашното
и червения пипер ,заливаме с топла вода и посоляваме.Изчакваме всичко
да заври и дръпваме от огъня.Нареждаме в глинено гърне нарязаното на
парчета пиле и заливаме с лучената запържена смес.Прибавяме обелените
скилидки чесън,доматите нарязани на парчета и дафиновите листа .
Похлупваме гърнето с капак,замазваме го с тесто и задушаваме на умерен
огън,като от време на време го разклащаме.
От баба ми знам ,че най вкусните гозби стават в гърне .
За да разберете това купете си гърне и пробвайте рецептата.
Ако имате вила или живеете в къща ,напалете огън и заровете
в жарта гърнето ,ястието става по бавно ,но по вкусно .
1 пиле около 800g,олио,1-2 глави лук,2супени лъжици брашно,
1 чаена лъжица червен пипер,сол,2 глави чесън,2 дафинови листа,
1 буркан консервирани червени домати.
ПРИГОТВЯНЕ
В олиото задушаваме нарязания на дребно лук.Поръсваме с брашното
и червения пипер ,заливаме с топла вода и посоляваме.Изчакваме всичко
да заври и дръпваме от огъня.Нареждаме в глинено гърне нарязаното на
парчета пиле и заливаме с лучената запържена смес.Прибавяме обелените
скилидки чесън,доматите нарязани на парчета и дафиновите листа .
Похлупваме гърнето с капак,замазваме го с тесто и задушаваме на умерен
огън,като от време на време го разклащаме.
От баба ми знам ,че най вкусните гозби стават в гърне .
За да разберете това купете си гърне и пробвайте рецептата.
Ако имате вила или живеете в къща ,напалете огън и заровете
в жарта гърнето ,ястието става по бавно ,но по вкусно .
Коментари
Публикуване на коментар