ПРОДУКТИ
750g тлъсто говеждо,4 глави лук,3 чушки,3 домата,1 шепа зелен фасул,
1 малък патладжан,1 връзка джоджен,черен пипер,2 дафинови листа,
3 картофа,2 супени лъжици свинска мас,60g масло,3ч.ч. бульон от кубче,
1с.л. червен пипер.
за заливката - 3 яйца,1 кофичка кисело мляко,2 с.л. брашно,щипка сода
бикарбонат,сол,зелени подправки по избор.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото но парчета и с малко сол го сваряваме до полуготовност.
В мазнината задушаваме всички зеленчуци,нарязани на едро,и изсипваме
продуктите в гърнето.Добавяме нарязания джоджен,дафиновите листа,
черния пипер и месото.Заливаме продуктите така ,че да се покрият захлупваме
с капак и печем в умерена фурна.
Готовия гювеч поръсваме с подправки по избор.
750g тлъсто говеждо,4 глави лук,3 чушки,3 домата,1 шепа зелен фасул,
1 малък патладжан,1 връзка джоджен,черен пипер,2 дафинови листа,
3 картофа,2 супени лъжици свинска мас,60g масло,3ч.ч. бульон от кубче,
1с.л. червен пипер.
за заливката - 3 яйца,1 кофичка кисело мляко,2 с.л. брашно,щипка сода
бикарбонат,сол,зелени подправки по избор.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото но парчета и с малко сол го сваряваме до полуготовност.
В мазнината задушаваме всички зеленчуци,нарязани на едро,и изсипваме
продуктите в гърнето.Добавяме нарязания джоджен,дафиновите листа,
черния пипер и месото.Заливаме продуктите така ,че да се покрият захлупваме
с капак и печем в умерена фурна.
Готовия гювеч поръсваме с подправки по избор.
Коментари
Публикуване на коментар