Пропускане към основното съдържание

Хубава работа ама малко българска!-Пазарджик новини

Хубави работи стават в града ни ,ремонтират се улиците,
подновява се настилката на целия център.Днес в кварталното
кафене научих ,че ще се започне основен ремонт на пет училищни
сгради.Много хубава вест те наистина имат нужда ,но хората в
кафенето коментираха фирмата изпълнител.Защо тази фирма е
ямболска ,след като нашите строителни фирми бездействат и
съкращават работници.Кмета освен да се грижи за облика на
града не трябва ли да поддържа местния бизнес.Причината която
той изтъква е тази-Ямболската фирма беше класирана на първо място и по четирите обособени позиции в обществената поръчка. Фирмата не е с най-добра ценова оферта, но комплексната оценка на предложението й събра най-много точки. Това се дължи на показателя "организация за изпълнение на поръчката", който е с 30% тежест в общата оценка. 50 на сто беше тежестта на цената и 20 на сто – тежестта на предложението за гаранционен срок. “Диана Комерс 1” е предложил гаранционен срок от 10 години за всички обекти и следните цени: за ремонта на сградата на Езикова гимназия „Бертолт Брехт” - 998632 лв. , за СОУ „Георги Бенковски”- 1019639 лв., за  ОУ  „Св. Климент Охридски” - 1035615 лв., за сградата на МГ и Гимназия „Ив. С. Аксаков” - 531430 лв
При тази увеличаваща се  безработица в Пазарджик мойто мнение
от което никой не се интересува е,че фирмата трябва да е от града ни,
Не знам това да ли щеше де се случи в някой американски град.
Просто тук е България.

Коментари

  1. Чувал съм, че американците пазаруват дори от магазините в техния квартал за да останат парите за данъци в тяхната т.нар. община...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

АХ ПРОСТИ МИ ,ОЙ ДУШИЦЕ

Ах ,прости ми ,ой душице, ако съм те наскърбил. Не отвръщай красно лице , щом не съм ти вече мил . С верна клетва ме измами и сълзи на очи, тъй спечели любовта ми , най подир ме намрази. Ще изплача на звездите - на тез нежни светила- мойте мъки жаловити и нечути телила. Сбогом,мила,сбогом драга , аз отивам на далеч, там,где птичките не пеят, там,где любов не цари. Неделен поздрав с една стара градска песен. източник:Стари градски песни