Днес станах неволен свидетел на следния инцидент.
Седяхме с моя приятел в кварталното кафене отвън поради
топлото време. Масите са близо до уличното платно и колите
спират до тях за да си вземат шофьорите им по едно кафе.
Една възрастна жена идваше към кафето, но в този момент
лека кола мерцедес мина край нея и за малко да я блъсне,
закачия леко.
Жената се уплаши много и се обърна към слизащата
от мерцедеса млада дама с думите-Извинете млада госпожице
за малко да ме блъснете.
Какъв беше отговора на младата дама-Не си на моето ниво ,за да
разговарям с теб!
Купи си кафе и си замина.
Възрастна жена погледна тъжно след нея и си продължи по пътя.
На мен също ми стана тъжно, но и същевременно смешно.
Тъжно ми е за младата дама, която парите са я направили безчувствена
към хората с по нисък социален статус, макар че възрастната жена
беше добре облечена.
Смешно ми стана,когато младата дама използва репликата "Не си на моето ниво" ,
а приятеля ми се обърна към мен
с думите -Май девойчето ни е колежка щом разбира от ниво на кой
ли обект работи, а тя го погледна злобно.
Доста е писано и говорено за отношенията между хората в съвременна
България, но промяна към по добро никаква стават все по лоши.
Не знам каква е причината, парите ли, възпитанието ли, може би трудния
живот в момента не знам.
Може би трябва да разделят обществото на "нива"със закон, и по долното
"ниво" да го отделят в гета, за да не се пречка на по горното "ниво" .
Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя
Коментари
Публикуване на коментар