Вкусна рецепта от Пернишко.
ПРОДУКТИ
Коприва 1kg,ориз 100g,1-2 глави кромид лук,домати 4-5,олио 100ml,
сирене 200g,яйца 5 бр.,червен пипер 3g,чесън и сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Ситно нарязания лук се задушава в олиото и малко вода.Прибавят се
червения пипер и ситно нарязаната коприва.След задушаването на
копривата се прибавят нарязаните на дребно домати,сиренето,оризът
и ситно нарязания чесън.Сместа се залива с топла вода изсипва се в
тавичка и се пече във фурна.Върху ястието преди да е напълно изпечено
се счупват от ниско яйцата ,за да останат цели.
ПРОДУКТИ
Коприва 1kg,ориз 100g,1-2 глави кромид лук,домати 4-5,олио 100ml,
сирене 200g,яйца 5 бр.,червен пипер 3g,чесън и сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Ситно нарязания лук се задушава в олиото и малко вода.Прибавят се
червения пипер и ситно нарязаната коприва.След задушаването на
копривата се прибавят нарязаните на дребно домати,сиренето,оризът
и ситно нарязания чесън.Сместа се залива с топла вода изсипва се в
тавичка и се пече във фурна.Върху ястието преди да е напълно изпечено
се счупват от ниско яйцата ,за да останат цели.
Коментари
Публикуване на коментар