ПРОДУКТИ-за 6 порции
1kg патладжан,100g нишесте,2 стръка праз,2 скилидки чесън,
1 с.л. соев сос,30g пресен джинджифил, фъстъчено олио,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Обелете патладжаните.Нарежете ги на парченца с дължина 3 см
и дебелина 2 см.Изпържете ги в обилно количество горещо олио,
докато придобият златист цвят.Отцедете ги добре.
Нарежете праза на дребно и го смесете със соевия сос, джинджифила
( нарязан на дребно), нишесте(предварително накиснат) и половин
литър вода.
Отцедете праза ,задушете го за 2-3 минути на много силен огън,като
от време на време разбърквате.Задушете чесъна в 100ml фъстъчено
олио,докато придобие лек златист цвят,и го прибавете към праза.
Добавете и патладжаните ,оставете на огъня за още 2 минути и
сервирайте.
Това е традиционно ястие,произхождащо от Централен Китай.
Коментари
Публикуване на коментар