ПРОДУКТИ
500g леща,2 глави лук,1 морков,1 резен целина,1 глава чесън,
1 с.л. чубрица,черен пипер и сол на вкус;за запръжката-
5 с.л. олио,2 домата,1 с.л. брашно,1 с.л. чубрица,1 ч.л. червен
пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме,измиваме и заливаме лещата със студена вода.Прибавяме
нарязаните морков,целина,1 глава лук и скилидките чесън.Варим ястието
на тих огън.След като лещата омекне посоляваме.В мазнината задушаваме
другата глава лук,нарязана на ситно и доматите настъргани на ренде.След
като запръжката остане на мазнина поръсваме с брашно и червен пипер,
разреждаме с бульон от варената леща и изсипваме запръжката в тенджерата.
Варим още 10 минути и поръсваме със стрита чубрица.
500g леща,2 глави лук,1 морков,1 резен целина,1 глава чесън,
1 с.л. чубрица,черен пипер и сол на вкус;за запръжката-
5 с.л. олио,2 домата,1 с.л. брашно,1 с.л. чубрица,1 ч.л. червен
пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме,измиваме и заливаме лещата със студена вода.Прибавяме
нарязаните морков,целина,1 глава лук и скилидките чесън.Варим ястието
на тих огън.След като лещата омекне посоляваме.В мазнината задушаваме
другата глава лук,нарязана на ситно и доматите настъргани на ренде.След
като запръжката остане на мазнина поръсваме с брашно и червен пипер,
разреждаме с бульон от варената леща и изсипваме запръжката в тенджерата.
Варим още 10 минути и поръсваме със стрита чубрица.
Коментари
Публикуване на коментар