ПРОДУКТИ
4 свински котлета с ребро,4 кисели ябълки,4 глави лук,4-5 с.л. олио,
4с.л. вино,2ч.л. захар,1 шепа стафиди,магданоз,черен пипер ,сол,
ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме котлетите в сух тефлонов тиган,така че да останат сочни.
Поставяме ги в затоплен глинен гювеч.Нарязваме лука на тънки кръгчета
и го запържваме в олиото.Добавяме към него почистените и нарязани
ябълки,виното,захарта и накиснатите във вода и отцедени стафиди.
Похлупваме съда и задушаваме 5-6 минути.Подправяме соса със сол
и черен пипер и заливаме котлетите.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и запичаме.
4 свински котлета с ребро,4 кисели ябълки,4 глави лук,4-5 с.л. олио,
4с.л. вино,2ч.л. захар,1 шепа стафиди,магданоз,черен пипер ,сол,
ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме котлетите в сух тефлонов тиган,така че да останат сочни.
Поставяме ги в затоплен глинен гювеч.Нарязваме лука на тънки кръгчета
и го запържваме в олиото.Добавяме към него почистените и нарязани
ябълки,виното,захарта и накиснатите във вода и отцедени стафиди.
Похлупваме съда и задушаваме 5-6 минути.Подправяме соса със сол
и черен пипер и заливаме котлетите.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и запичаме.
Коментари
Публикуване на коментар